divendres, 21 de febrer del 2014

Visitem el Taller Coloma

Amb els grups de Primer i Segon d'Integració Social vam visitar el Taller Coloma a Avià, que té Centre Especial de Treball i també Centre Ocupacional. És un dels serveis que té l'Associació Pro-Disminuïts Psíquics del Berguedà.
El Taller Coloma té com a finalitat atendre i donar feina a persones afectades de disminució psíquica, persones que estan en edat laboral i que resideixen a la comarca del Berguedà. El Taller es va inaugurar el 9 de maig del 1984. Dins del Taller Coloma hi ha un Centre Especial de Treball (C.E.T.) i un Servei de Teràpia Ocupacional (S.T.O.).
El Centre Especial de Treball (C.E.T.) té com a finalitat realitzar un treball productiu, participant regularment en les operacions de mercat i tenint com a objectiu assegurar un treball remunerat i la prestació de serveis personals i socials que requereixin els seus treballadors, a part de servir com a integració social. Pretenem que els nois i noies que hi treballen puguin esdevenir autònoms econòmicament i que per tant no hagin de dependre d’altres persones. Així doncs el CET del Taller Coloma, a través de feines i serveis productius, ocupa a nois i noies que perceben per la seva feina el Salari Mínim Interprofessional i gaudeixen de Seguretat Social.
El Servei de Teràpia Ocupacional (S.T.O.) proporciona, mitjançant una atenció de tipus rehabilitador integral, els serveis de teràpia ocupacional i d’ajustament personal i social, a fi que cada persona pugui assolir la seva màxima integració social. L’atenció que es dispensa està destinada a aquelles persones que per la seva afectació física o psíquica , no poden arribar a un determinat nivell de capacitat productiva i per tant no poden cenyir-se a una relació laboral.
En el Servei de teràpia Ocupacional les activitats d’ocupació terapèutica que s’hi realitzen són feines del mercat laboral ordinari, proporcionades per empreses de la comarca i d’àrees industrialitzades. El resultat final és un producte ben acabat i de qualitat. Dins el camp de l’Ajust Personal i Social, partint de les capacitats i preferències de cadascú, proposem diferents activitats (música, fisioteràpia, piscina, caminades, teràpia ocupacional, informàtica, costura, ...) destinades a aconseguir millores en l’autonomia personal, en la comunicació, en la salut i en l’autonomia social.
Per a més informació clica aquí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada