dilluns, 12 d’octubre del 2015

Solidaritat, altruïsme, cooperació, suport,...

 Aquest és un cas que ens ha de fer reflexionar. Cal que la societat del benestar ho cobreixi tot ? Tot i que en alguns països l'administració assegura moltes coses, cal que els ciutadans no es desentenguin del que li passa als seus veïns, amics, parents, coneguts,...? Què en pensem d'aquesta notícia ?
Naëlle Dupré, de tan sols cinc anys, va ser diagnosticada amb càncer de ronyó el desembre del 2014. La nena va ser intervinguda quirúrgicament i se li va extirpar un tumor de 13 centímetres.
Després de superar el cop inicial, Jonathan i Marina Dupré, pares de la nena, van dedicar tot el seu temps a acompanyar Naëlle en la dolorosa i llarga batalla contra el càncer. La menor va ser sotmesa a diversos exàmens mèdics i tractaments de quimioteràpia per la qual cosa Jonathan va esgotar en poc temps el seu període de vacances i de descans que havia acumulat.

Afortunadament per a la família Dupré, els companys de Jonathan van decidir reunir-se amb el director de l'empresa on treballen per demanar que se'ls permetés fer una donació massiva de dies de descans extres de què disposen. Segons informa el diari "Le Réveil", els col·legues del pare de Naëlle van aconseguir reunir un total de 350 dies, que Jonathan podrà aprofitar per acompanyar la seva filla en les sessions de quimioteràpia que encara li queden.

Una llei francesa del 9 de maig del 2014 permet als treballadors cedir dies de vacances i de descans a un company quan hi ha un nen malalt.

Un cas clar en que la solidaritat, la cooperació, passen de ser unes idees abstractes, intangibles, a ser un acte clar i concret. Tot un exemple.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada