dimecres, 19 d’abril del 2017

Xerrada sobre el Servei d'Informació i Atenció a les Dones del Consell Comarcal del Bages



Avui, dimecres dia 20 d'abril de 2017 hem tingut una xerrada sobre SIAD de la comarca del Bages, amb la presència de la tècnica d'igualtat Ester Arcos, que ens ha explicat què és, què fa,... aquest servei tan important.


El Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) del Consell Comarcal del Bages, és un servei integral que promou la igualtat entre dones i homes, portant a terme accions que garanteixin l’efectivitat dels drets de les dones.
El SIAD es va crear l’any 2005 pel Consell Comarcal del Bages amb el suport de l’Institut Català de les Dones i la Diputació de Barcelona.
Té com a finalitat donar resposta a les diferents demandes d’informació, sensibilització i atenció, així com potenciar els processos d’autonomia de les dones i contribuir a la superació de totes les situacions de desigualtat de gènere.
També té com a objectiu incidir en les situacions de desigualtat i discriminació des de l’àmbit local.
A qui s'adreça el servei
És un servei d’àmbit comarcal adreçat a totes les dones dels 29 municipis menors de 20.000 habitants de la comarca del Bages.
El servei també s’adreça i dóna suport a aquelles persones, entitats, municipis, associacions, professionals i col·lectius que tinguin com a objectiu la igualtat entre homes i dones.
Les actuacions del SIAD s’emmarquen dins el II Pla Comarcal d’Igualtat d’Oportunitats entre Dones i Homes del Bages 2009-2014 i es desenvolupen a través de dos àmbits de treball:
-       Àmbit d’atenció i tractament
-       Àmbit de prevenció i sensibilització
El SIAD orgànicament depèn de l’Àrea de la Dona, la qual s’ubica dins l’Àrea de Benestar Social i Família de l’ens comarcal.
Com accedir al SIAD
Les usuàries poden accedir al servei concertant entrevista mitjançant trucada telefònica o personalment.
L'horari d'atenció al públic és els dilluns de 9h a 14h i de 16 a 18h i de dimarts a divendres de 9h a 14h..
En el mateix horari, entitats, col·lectius i professionals dels 34 municipis inferiors de 20.000 habitants de la comarca del Bages, poden dirigir-se al servei per rebre informació i assessorament en tots aquells temes d'interès per a les dones.

On està ubicat ?
Al Consell Comarcal del Bages
Muralla de St. Domènec, 24
08241 Manresa
Tel. 93.693.03.63 o 93.693.03.70
siad@ccbages.cat  o dona@ccbages.cat
www.dona.ccbages.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada