dijous, 30 de maig del 2019

VISITA A LA COMUNITAT DE CAL CASES

"Qui no ha pensat alguna vegada la sana bogeria d’anar-se’n a viure en comunitat per construir realitats … " (Comunitat de Cal Cases). 


Fa uns dies, els alumnes de segon d'Integració Social van anar a visitar la Comunitat de Cal Cases (Santa Maria d'Oló), en el marc del mòdul d'Atenció a les Unitats de Convivència. 

Una unitat de convivència basada en l'elecció lliure i voluntària de compartir la vida amb altres persones amb qui compartir la opció de trobar una alternativa de vida diferent a l'actual model individualista i consumista, on predominin els valors cooperatius, solidaris i ètics. 


Vam podem conversar més de tres hores amb el David, membre de la comunitat, que ens va explicar el seu estil de vida, els valors fonamentals de la convivència a la comunitat, la organització, el seu ideari, etc. 

També vam poder fer un recorregut per la comunitat i veure tant els espais compartits com alguns dels espais privats on viuen; fets des de l'inici per a elles mateixes seguint la tècnica de la Bioconstrucció. 














Va ser una de les experiències més ben valorades pel grup i amb un contingut molt interessant no només des de la perspectiva del mòdul sinó també a nivell personal i social. 

Una sortida de les que ens fan créixer com a persones, com a integradors/es socials i com a membres actius dins la societat. Una sortida que ens va portar a reflexionar com i de quina manera volem viure. 

Des de l'EDN agraim al David i a tota la comunitat l'hospitalitat en la que ens van rebre i esperem poder repatir l'experiència per a nous cursos. 

Moltes gràcies!!



Si voleu més informació sobre la comunitat, podeu clicar l'enllaç següent:



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada