dissabte, 9 de gener del 2016

AMPANS tanca el 50è aniversari amb "Dreams", una xarxa humana sobrevolant Manresa




Ampans ha volgut tancar aquest dissabte els actes del seu cinquantè aniversari amb un espectacle visual i multitudinari, la xarxa humana que ha sobrevolat la plaça de Sant Domènec. "Amb suports i en xarxa, no hi ha límits, hi ha oportunitats", aquest va ser el lema de l'espectacle i el concepte que es volia representar en la xarxa humana que es va fer. L'acte, que va omplir de gom a gom la plaça Sant Domènec, es va fer gràcies a la col·laboració de la Fura dels Baus, Xàldiga i el grup Puput.


Abans del inici, els tabalers de Xàldiga van avançar pel carrer Guimerà fins a la plaça de Sant Domènec, fent sentir el so dels seus tambors. Un cop arribats a la plaça ja els esperaven els voluntaris que formarien la xarxa humana vestits amb un mono blanc, també els esperava una gran grua que aguantava una biga de ferro on hi havien penjades les cordes i arnesos que aguantarien els membres de la xarxa humana. Un cop els tabalers van ser al centre de la plaça, les diferents persones participants es van anar enganxant gradualment a les cordes, al mateix temps la grua anava elevant-se s'anava fent visible una xarxa humana que va pujar fins a una gran alçada i va anar sobrevolant la plaça. Els diferents membres de la xarxa, sota una línia de colors canviant, van anar fent diferents accions com representar varies geometries, llençar confetti, o fer algunes coreografies al so de la música en directe del grup Puput. Les diferents evolucions de la xarxa van anar-se succeint fins que, lentament, tot el grup de persones va anar tornant a terra i un castell de focs va posar punt i final a l'espectacle.




Tot i que l'espectacle es va fer al vespre, durant tot el dia els vianants que passaven per la plaça van poder veure els assajos i els preparatius de la xarxa. També, durant el dia, a la plaça de Crist Rei, es van recordar les campanyes de recollida d'ampolles de vidre i paper que fa anys organitzava l'entitat. L'acció més visible d'aquest record va ser omplir les escales de l'església de Crist Rei amb ampolles decorades expressament per l'ocasió, una gran varietat de dissenys feta amb la col·laboració de particulars però també entitats com el Casal de la Gent Gran, el Cercle Artístic o el grup Pessebrístic de Manresa.


Un dia molt especial en que Ampans es va voler fer present al centre de la ciutat per recordar i agraïr a tothom la tasca duta a terme per l'entitat durant aquests 50 anys. La celebració que ahir es tancava ha comptat amb diversos actes que van començar el mes d'abril passat i s'han allargat fins aquest mes de gener.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada