dissabte, 30 de gener del 2016

Xerrada sobre les addiccions





Ahir, divendres 29 de gener, un grup d'alumnes de 1er d'Integració Social van organitzar una sessió formativa sobre les addiccions, al voltant del que estem treballant actualment en el MP01, Context de la intervenció social.

Durant gairebé tres hores la Dolors, terapeuta de la comunitat terapèutica Riera Major, de la Fundació Salut i Comunitat, el Gerard, alumne de primer d'Integració social i en Guillem, exalumne del mateix cicle formatiu, ens van il·lustrar sobre el ema a partir de les seves experiències personals, professionals i podríem dir, de recorregut vital.

La Comunitat terapèutica Riera Major  és un recurs d’assistència professional l’objectiu principal del qual és la deshabituació, tractament i reinserció de persones amb dependència de l’alcohol, cocaïna i de nous patrons de consum (drogues de síntesi, etc.) mitjançant un tractament residencial intensiu de tres mesos i mig, amb un posterior seguiment ambulatori en un context urbà de tres mesos més.
Les persones ateses o població destinatària d'aquest servei són:
  • Persones amb dependència a l’alcohol i/o la cocaïna (i d’altres substàncies associades) que no hagin realitzat molts intents de tractament ambulatori  i/o residencials previs però que, tot i això, es puguin beneficiar d’un període de desconnexió de l’entorn habitual.
  • Persones que compten amb suport familiar.
  • Persones que després d’haver realitzat un tractament llarg recent en una Comunitat Terapèutica (més de 5 mesos) tinguin una recaiguda que precisi la contenció d’un recurs residencial però es valora que no calgui tornar a repetir tot el programa sencer.
  • Persones molt joves amb poc temps d’evolució en el consum que puguin beneficiar-se d’un període de desconnexió del seu entorn habitual, però no està indicada per a una estada llarga a comunitat terapèutica pel grau de disrupció que pugui tenir en la seva vida (estudis, família, etc.).





La part més extensa de la sessió va ser l'explicació dels processos personals, recorregut vital, etc. per part dels ponents. Agraïm sincerament a tots tres la seva participació, altruisme, voluntat d'ajuda cap a qui ho necessiti i, sobretot l'acte de sinceritat, de parlar coses de l'esfera personal, íntima, privada... que podien ser molt importants per entendre tot allò que podem trobar en fons de documentació diversa. Moltes gràcies !!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada