dimarts, 19 de gener del 2016

Article al diari Ara "Perquè creix la desigualtat ?"

 El Gerard, alumne de 1er d'Integració Social, ens recomana la lectura d'aquest article del diari ARA, signat per en Àlex Font Manté. En posem un fragment:

"El creixement de la desigualtat és un fenomen global, com demostra l'informe d'Intermón Oxfam que s'acaba de publicar. Per tant, algú es pot veure temptat a dir que el capitalisme és intrínsecament dolent. Però les coses són més complicades.

El capitalisme és una màquina eficientíssima per treure gent de la pobresa. S'ha vist a la Xina. Com escrivia recentment a l'ARA l'economista Tomàs Casas, "mai un país ha tret de la pobresa tan ràpidament una part tan gran de la humanitat", i ho va fer després d'abraçar el capitalisme, tot i que encara amb una forta supervisió de l'estat. Segons un estudi del 'think tank' Brookings, entre 1990 i 2010, 1.000 milions de persones del planeta van sortir de la pobresa. Però, com diu Antón Costas, catedràtic i president del Cercle d'Economia, "pobresa i desigualtat són coses diferents". Costas alerta que "el capitalisme treu gent de la pobresa, però pot ser que la nova riquesa generada vagi a parar només a determinades capes de la societat"."


Si voleu accedir a l'article sencer clica aquí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada