divendres, 26 de maig del 2017

Aviat començarà el torneig de futbol #Invulnerables-Diapo !!!

El que veiem a l'esquerra del cartell és l'exalumne d'integració social, Esteve Olivella, membre de la Federació catalana de futbol i voluntari del projecte #Invulnerables.



El proper dissabte 10 de juny tindrà lloc a les instal·lacions del CE Manresa (Congost) la primera edició d'un torneig de futbol solidari on es recaptaran fons pels programes #Invulnerables i ONG Diapo. Aquest esdeveniment compta amb el suport de la regidoria d'Esports de l'Ajuntament de Manresa.

Els detalls d'aquest torneig han estat presentats aquest matí en un acte que ha comptat amb la presència de Jordi Serracanta, regidor d'Esports de l'Ajuntament de Manresa; Sor Lucia Caram, del projecte Invulnerables; Josep Oliva, de la Fundació la Caixa; Yolanda Antín, coordinadora d'Aliances del FC. Barcelona; Esteve Olivella, de la Federació Catalana de Futbol; i Luis Villa, del Centre d'Esports Manresa. Hi ha assistit també Moctar Thera (ONG Diapo) i Jaume Gramunt (CaixaBank); així com altres representants d'empreses col·laboradores del torneig.

El regidor Jordi Serracanta ha donat la benvinguda a aquesta iniciativa "que és un projecte de ciutat i de persones" i ha destacat el paper de l'esport en general i el futbol en particular com a "eina potentíssima d'inclusió social". Sor Lucía ha ressaltat la fortalesa d'un esport com el futbol "en el qual se surt a competir i també a compartir" i ha afegit que "en el terreny de joc tothom és igual".

Per la seva part, Yolanda Antín ha subratllat el paper de la Fundació del Barça com a eina de foment dels valors esportius i de solidaritat. Josep Oliva ha detallat el suport de la Fundació la Caixa en iniciatives com CaixaProinfància i Incorpora, d'ajuda a la infància i la inserció laboral. Esteve Olivella ha fet esment del suport de la Federació Catalana no només als aspectes competitius sinó també al futbol "com a eina d'integració social". Finalment, Luis Villa ha explicat alguns aspectes organitzatius del torneig a les instal·lacions del Centre d'Esports Manresa i ha animat a tothom a donar suport amb la seva presència a aquesta iniciativa de caràcter solidari.

Tots els protagonistes han tingut paraules d'agraïment a les empreses col·laboradores que fan possible la celebració del torneig.

#Invulnerables

Va néixer a Manresa al gener de 2016 i actualment està present a set territoris més de Catalunya, amb la intenció d'eradicar la pobresa infantil. El programa proposa un treball integral amb el menor i el seu nucli familiar per tal d'igualar les oportunitats i trencar els cercles de la pobresa que s'acostumen a heretar de pares a fills.

El programa compta amb el suport de l'Obra Social "la Caixa" que posa a disposició d'#Invulnerables, CaixaProinfància i Incorpora, uns programes centrats en l'atenció a l'infant i la inserció laboral respectivament. D'altre bandala Fundaciódel FC Barcelona aporta FutbolNet i BarçaKids, dos programes on es treballen els valors del club a través de la pràctica de l'esport, principalment el futbol. Amb el programa també hi col·labora el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies dela Generalitati les empreses i entitats privades del territori amb la finalitat d'aconseguir aquesta igualtat d'oportunitats.

L'ONG Diapo

Va ser creada el juliol de 2012 a Manresa, quan va posar en marxa una escola de futbol. Diapo és una paraula en llengua wòlof (un dels idiomes del Senegal) que vol dir agafar, fer xarxa, unir. En aquests moments, Diapo és un club que treballa amb gairebé un centenar de nens i compta amb el suport i utilitza les instal·lacions del CE Manresa.

Un dels objectius d'aquesta entitat és fomentar projectes esportius en la infància i la joventut, adreçant-se sobretot a aquells sectors amb majors dificultats per participar en activitats de la ciutat per motius diversos (econòmics, d'accés a informació, manca de formació prèvia, etc) tot i fomentant el treball en xarxa. Un dels col·lectius a qui s'adreça l'entitat és a fills de famílies nouvingudes, i es voldria fer de pont amb els recursos esportius i socials de la ciutat, utilitzant l'esport com a eina d'integració i anivellament.

Dins els promotors de la ONG Diapo hi ha persones amb una àmplia experiència en el treball associatiu i el suport a la organització d'activitats esportives com ara el Mundialet de futbol intercultural. 

Ambdós programes -#Invulnerables i Diapo- han treballat de la mà per fer un Torneig Solidari on l'objectiu principal serà donar a conèixer a la ciutat el que s'està fent i agrair a totes les persones i entitats que els fan possibles. Així com recaptar fons pels dos programes.

16 equip benjamins i amb la presència del Barça

El Torneig serà de categoria Benjamí i comptarà amb 16 equips de Catalunya com el FC Barcelona, CE Sabadell, Gimnàstic de Manresa, CE Manresa, Balconada, Pirinaica, entre d'altres. Serà un torneig que comptarà amb un servei de restaurant per a jugadors i equips tècnics i un servei de bar per familiars i assistents al mateix. A part del torneig en sí, el plat estrella serà una rifa on es sortejarà una samarreta de Lionel Messi signada,  entre moltes d'altres regals i productes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada