dijous, 14 de març del 2013

Primer visita serveis d'infància a Manresa

El grup de Primer d'Integració Social ahir, dia 13 de març de 2013, va fer un seguit de visites a diversos serveis adreçats a la infància i l'adolescència a Manresa.
Vam visitar el Casal-Ot, centre obert que atén a 20 infants en situació de risc social. Ens va explicar el seu funcionament, les finalitats, els professionals que hi treballen, de qui depenen,... la seva coordinadora, la Judith Farell, a qui agraïm la seva atenció.
D'altra banda la Meri, coordinadora de JNA Joves del Nucli Antic ens va explicar que és un projecte d’educació en medi obert. A través del qual s’ofereixen activitats, especialment esportives, a tots els infants i joves de 12 a 16 anys que tinguin interès en participar-hi. Aquestes activitats són l’eix fonamental d’intervenció directe amb els participants del projecte per la importància de l’esport com a eina fonamental i estratègica.

Després vam anar a visitar la ludoteca Ludoteca Ludugurus que és un espai obert a tots els infants de 5 a 14 anys. L’objectiu és garantir el dret de l’infant i del jove al joc, col·laborant així en el seu desenvolupament integral, per això, la ludoteca està dotada d’un fons organitzat de jocs  i joguines i altres elements lúdics. Allà ens va atendre la Tere, responsable d'aquest servei des de fa molts anys.

I finalment vam anar al CDIAP del Bages Centre pel Desenvolupament Infantil i l'Atenció Precoç, on ens va atendre la seva coordinadora, l'Anna Freixenet. Des de fa més de 25 anys es dediquen a l’atenció precoç, preventiva i terapèutica, dels infants de la comarca del Bages, entre 0 i 6 anys, que presenten trastorns del desenvolupament o tenen el risc de patir-los, amb independència de quina sigui la causa del seu trastorn i amb caràcter universal i gratuït. Agraïm també la predisposició, amabilitat i ganes d'explicar-nos el seu projecte, tant important per a l'avaluació, diagnòstic, tractament,... de tot allò que té a veure amb el desenvolupament de la petita infància.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada