dimarts, 28 de juny del 2016

28 de juny: Dia Internacional per l'Alliberament de les Lesbianes, Gais, Trans*, Bisexuals i Intersexuals


Avui, 28 de juny de 2016, Dia Internacional per a l’Alliberament de les lesbianes, gais, trans*, bisexuals i intersexuals (LGTBI+).

Avui, també conegut com a Dia de l'Orgull Gai, és una jornada festiva i reivindicativa amb la qual es demana la plena igualtat jurídica i social per a les persones LGTBI, així com la tolerància per la diversitat d'orientació sexual.

La festa, de caràcter internacional, commemora els fets que van passar el 28 de juny de 1969 a Nova York, quan la població LGTBI va sortir al carrer arran d'una batuda de la policia al bar gai de Stonewall Inn, situat al bohemi barri de Greenwich Village. La comunitat LGTBI s'hi va oposar i es va produir un fort enfrontament, que va acabar amb detencions i ferits greus. La reacció de suport a les persones agredides va ser immediata: milers d'homosexuals, transsexuals i simpatitzants es manifestaren solidàriament, i van contribuir, així, al naixement del Gay Liberation Front.

Com a integradores i integradors socials, avui, posem a l'abast l'Informe 2015 de l'Estat de la Homofòbia a Catalunya. Aquest informe és el primer després d’un any complet de l’aprovació de la Llei 11/2014, de 10 d’octubre, per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia. Des de l'àmbit social, dins la diagnosi en el marc sociocultural de la intervenció, és important poder posar en relleu dades actualitzades del fenomen de la homofòbia al nostre país per tal de tenir una perspectiva professional més inclusiva i contrastada.

Per a tenir tota la informació podeu consultar l'informe a:
http://bit.ly/290Masc

Aixi com podeu fer un cop d'ull al web de l'Observatori Contra la Homofòbia de Catalunya:
http://observatori-contra-homofobia.blogspot.com.es/p/inici.html




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada