divendres, 18 de gener de 2019

Xerrada sobre TEA i el Centre de Recursos TEA de la Catalunya Central

Ahir, dijous 17 de gener, tota la família de Serveis Socioculturals i a la Comunitat vam assistir a la xerrada sobre el Centre de Recursos TEA de la Catalunya Central a càrrec dela seva fundadora, mare de l'Alícia, una nena amb TEA i lluitadora incansable pels drets de les persones amb aquesta condició de vida, la Rosa Serrano.

Ens va explicar en que consisteix aquest trastorn, l'amplitud de manifestacions (en funció de cada persona) i aquells punts de convergència entre tots ells:
- la comunicació social i la interacció amb els altres.
- els interessos restringits i les conductes repetitives.

Això suposa que, dins de l'espectre d'autisme o TEA, podem trobar des de persones amb molt poca afectació i amb una alta funcionalitat fins a persones amb gran afectació i molt baixa autonomia i funcionalitat. També cal dissociar els conceptes de TEA i capacitat intel·lectual, ja que podem trobar des de persones amb altes capacitats fins a persones amb dèficit intel·lectual amb TEA.

Ens va explicar també com és que es va crear el Centre de Recursos, com va anar creixent, com aquest model s'ha anat estenent a altres territoris...

Realment va ser una classe magistral sobre les persones amb TEA, les persones que formen part de la vida d'aquestes, les persones que altruistament col·laboren amb l'entitat... i va animar a tot aquell/a que es vulgui fer voluntari/a de l'entitat a aportar i rebre creixent junt amb ells.

Moltes gràcies Rosa !!!

Cap comentari:

Publica un comentari