dijous, 19 de març del 2020

Avui s'havia de celebrar la 6a Jornada d'Integració Social EDN


Avui, dijous 19 de març de 2020, s'havia de celebrar la 6a Jornada d'Integració Social a l'EDN. Tot estava preparat: ponents, polítics, professors, alumnes... i quan fa una setmana vam tancar les inscripcions, en cancel·lar-la ja teníem més de setanta persones d'arreu de Catalunya apuntades.

Sap greu, després de tanta feina, no poder-la dur a terme. Però sap greu també perquè aquest any volíem que la jornada fos un homenatge, un aparador representatiu de tants alumnes que han fet el CFGS d'Integració social amb nosaltres i que avui estan treballant d'integradors/es en infinitat de serveis de l'àmbit social.

Aquests dies s'ha parlat molt del personal santari i tots ens afegim a lloar la seva feina, però aprofito aquest post per a reivindicar tots/es els/les professionals, com la majoria dels/de les que haurien fet de ponents avui en la 6a jornada, que treballen en serveis socials o sociosanitaris i estan al peu del canó en moments complexos com els que vivim.

Tos els serveis que no s'han pogut tancar (CRAE, CREI, centres d'acollida de menors, centres de primera acollida per a menors no acompanyats, residències per a persones amb diversitat funcional, comunitats terapèutiques per a persones amb drogodependències, reisdències per a persones amb trastorns de salut mental, residències per a gent gran, centres per a refugiats o demandants d'asil... llars, pisos amb suport, pisos tutelats i infinitat més de dispossitius de cicle continuat que no es tanquen mai) estan avui amb integradors/es socials, junt amb altres professionals, fent que tot això funcioni. El meu reconeixement a tots/es ells i elles.

Només cal veure el programa que vam proposar per a la jornada que s'havia de fer avui:


Dels/de les 14 ponents, totes i tots exalumnes de l'EDN i actualment treballant en el sector social pel fet de ser integradors/es socials, la gran majoria estan avui al seu lloc de treball atenent a gent gran, menors, menors estrangers no acompanyats, persones amb diversitat funcional, refugiats, demandants d'asil, persones amb problemes de salut mental i trastorns conductuals.... 

Avui us mereixeu el reconeixement de la societat per la vostra tasca i espero que puguem fer aquesta jornada tan interessant més endavant.

1 comentari:

  1. Tot el nostre suport als docents de l'EDN que han treballat de valent per tenir la jornada a punt i tot el recolzament i acompanyament moral a tots els que havíeu de venir i a hores d'ara esteu fent l'impossible per tenir cura dels que més ho estan necessitant en aquests moments tan difícils.
    Esperem tornar a la normalitat ben aviat, i que això ens serveixi a tots per pensar en com millorem tots plegats el món en el que vivim, que ens ho està demanant ja fa temps!
    Salut per a tots i totes!
    Fina

    ResponElimina