dijous, 20 d’octubre del 2016

Iniciem una nova temporada d' Aprenentatge-servei


A la foto veiem els tres alumnes que han iniciat l'aprenentatge-servei a la Residència d'avis de Navàs, junt amb l'Eva, terapeuta ocupacional del servei (a l'esquerra de la imatge gran), apunt per iniciar el taller de manualitats.


Ahir, dimecres dia 19 d'octubre, es va donar el tret de sortida de la participació dels alumnes de segon d'integració social en els diversos projectes, serveis i programes on participaran durant el curs 2016-17 com a aprenentatge vinculat a diversos mòduls professionals que de forma acadèmica han treballat o estan treballant a les aules.

Aquest any els projectes i serveis on es participarà són:

- La Residència d'avis de Navàs, on es recolzarà els tallers que la terapeuta ocupacional dinamitza tots els dimecres per la tarda amb els avis amb cert nivell d'autonomia i ganes de fer coses diverses per al seu benestar i la millora de la residència.

- El Raig, casal de joves i punt d'informació juvenil de Navàs. On es programaran activitats diverses utilitzant recursos del poble (biblioteca, zones esportives, espais públics,...) per convertir-se en punt de referència per als adolescents.

- El Xalar, com a servei socioeducatiu per a infants del municipi que necessiten d'un espai de suport, o que les famílies voluntàriament volen aprofitar el recurs, donant suport a l'educadora social.

- El Curs de català per a dones magrebines de Càrites, que iniciarem la setmana vinent, al costat de voluntàries d'aquesta ONG.

- El SSIB o Servei socioeducatiu itinerant del Berguedà, en el qual ahir l'educadora social i la integradora social van entrevistar a les famílies dels infants de Puig-reig que seran atesos i que les alumnes de segon van començar a conèixer el servei. El proper dimecres iniciarà l'activitat amb els infants.

- El Club Social del Projecte Mosaic de Manresa, com a servei que pretén ser punt de trobada per a persones diverses de Manresa, vinculades a entitats, organitzacions o a títol personal, que volen trobar-se i apostar per a la normalització social de la salut mental.

- El programa Omple, servei d'inserció socio-laboral de Navàs, on intentarem col·laborar per primera vegada.

A tots els professionals i els alumnes col·laboradors a través de l'aprenentatge-servei desitgem un procés profitós i que cada servei, projecte,... assoleixi els objectius pels quals pren sentit en relació a les persones que atén. 

Bona sort, empenta i ganes a totes i tots !!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada