dijous, 23 de novembre del 2017

Aprenentatge-servei. El Raig i El Xalar preparen la flashmob pel dia 25 de novembre






#obrimelsulls25N
#proulletresmasclistes

El 25 de novembre va ser declarat Dia internacional contra la violència de gènere el juliol de 1981, en el context del primer Encuentro Feminista de Latinoamérica y del Caribe celebrat a Bogotà (Colòmbia). En aquesta trobada les dones van denunciar la violència de gènere en l'àmbit domèstic i la violació i l'assetjament sexual en l'àmbit dels governs, incloent-hi la tortura i els abusos que patien moltes presoneres polítiques. 
Es va escollir aquest dia per commemorar el violent assassinat de les germanes Minerva, Patria i Maria Teresa Mirabal, tres activistes polítiques, el 25 de novembre de 1960 mentre anaven a Puerto Plata a visitar els seus marits empresonats, a mans de la policia secreta del dictador Rafael Trujillo a la República Dominicana. Els seus cadàvers destrossats van aparèixer al fons d'un barranc. Adela (Dedé) Miraval és l’única germana que va sobreviure, i va morir el 2014 a Bèlgica als 88 anys. Per al moviment popular i feminista de la República Dominicana, històricament, aquestes dones han simbolitzat la lluita i la resistència. El 1999, l'ONU va donar caràcter oficial a aquesta data.
Aquest any a Navàs, entre altres actes, es farà una Flashmob amb la participació de tota la ciutadania que vulgui sumar-s'hi sota el lema:
Ja n'hi ha prou d'aquesta cançó - Dia Internacional per l'eliminació de la violència envers les dones

Dades Acte

Freezemob
Lectura del manifest
Dance flashmob (cal portar samarreta vermella)
Data i Hora: Dissabte, 25/11/2017 a les 12:00
Preu: Gratuït
Lloc: PASSEIG DE RAMON VALL

Per això ahir per la tarda, gràcies als futurs i futures integradors/es socials (alumnes de segon d'Integració social) que participen en l'aprenentatge-servei, els joves del Raig i els infants del Xalar van poder fer una bona estona d'assaig al gimnàs de l'EDN preparant la seva participació en aquest acte.

#obrimelsulls25N
#proulletresmasclistes

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada