divendres, 8 de març del 2019

Visitem l'EEE Llar Santa Maria de Queralt de Berga








Ahir, dijous 7 de març, també vam visitar l'EEE Llar Santa Maria de Queralt (els dos grups d'Integració Social i també 1er d'Educació Infantil), on molt amablement ens van atendre la directora, la Vanessa, i la logopeda Teresa Cirera, que ens van explicar la història, les funcions de l'escola, la població que atenen i la Teresa ens va mostrar bona part del treball que es fa al voltant de la comunicació i el llenguatge.

L´Escola d´Educació Especial LLAR SANTA MARIA DE QUERALT és un centre privat concertat per la Generalitat de Catalunya, creat a Berga l´any 1972. És l´únic centre d’aquestes característiques de la comarca i atén una trentena d’alumnes d’edats compreses entre 3 i 20 anys amb necessitats educatives especials. L’escola s'organitza en tres etapes: Educació Infantil ( de 3 a 6 anys, actualment molt poquets), Ensenyament Bàsic ( de 6 a 16 anys, inclou Primària i Secundària) i Transició a la Vida Adulta (de 16 a 20 anys).

La finalitat de l'escola és oferir un entorn que faciliti al màxim el creixement i desenvolupament personal dels alumnes, millorant així la seva qualitat de vida. L’acció educativa parteix de les potencialitats, capacitats i motivacions de la persona, per tant es fa un plantejament de treball individualitzat i adaptat a la persona. Es prioritzen metodologies globals, metodologies de treball cooperatiu i de treball per projectes, prioritzant aquells aprenentatges que siguin funcionals, contextualitzats i significatius per als nostres alumnes. El constructivisme, la comunicació augmentativa i alternativa, l’Estimulació Basal són alguns dels conceptes en què es basa la seva pràctica educativa.

Les àrees que es treballen són les següents: comunicació i llenguatge (llenguatge oral, llenguatge escrit i comunicació augmentativa i alternativa), matemàtiques, coneixement del medi natural, social i cultural, educació artística, motricitat (educació física, psicomotricitat, fisioteràpia), autonomia personal i socialització.

Les activitats de reforç pedagògic que es realitzen són: sortides culturals, hipoteràpia, natació i teràpia aquàtica, aula multisensorial, colònies escolars i celebracions de festes i tradicions. L’equip professional està format per: mestres, educadors, logopeda, fisioterapeutes, psicòleg i treballadora social. L’escola compta amb el servei de menjador, transport escolar, atenció psiquiàtrica i atenció social.

Moltes gràcies Teresa i Vanessa per l'atenció i la passió que vau posar en tot el que ens vau explicar i mostrar !!!

Per a accedir a la web de APDPB clica aquí.
I per accedir directament al Bloc de l'escola  pots clicar aquí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada