divendres, 20 de març del 2015

Visitem el centre obert Casal-ot, el projecte Joves Nucli Antic i la ludoteca Ludugurus de Creu Roja Manresa

El grup de Primer d'Integració Social ahir, dia 20 de març de 2015, va fer un seguit de visites a diversos serveis adreçats a la infància i l'adolescència a Manresa.
Vam visitar el Casal-Ot, centre obert que atén a 20 infants en situació de risc social. Ens va explicar el seu funcionament, les finalitats, els professionals que hi treballen, de qui depenen,... la seva coordinadora, la Judith Farell, a qui agraïm la seva atenció.
D'altra banda la Meri, coordinadora de JNA Joves del Nucli Antic ens va explicar que és un projecte d’educació en medi obert. A través del qual s’ofereixen activitats, especialment esportives, a tots els infants i joves de 12 a 16 anys que tinguin interès en participar-hi. Aquestes activitats són l’eix fonamental d’intervenció directe amb els participants del projecte per la importància de l’esport com a eina fonamental i estratègica.


Després vam anar a visitar la Ludoteca Ludugurus que és un espai obert a tots els infants de 5 a 14 anys. L’objectiu és garantir el dret de l’infant i del jove al joc, col·laborant així en el seu desenvolupament integral, per això, la ludoteca està dotada d’un fons organitzat de jocs  i joguines i altres elements lúdics. Allà ens va atendre la Irene, responsable d'aquest servei des de fa un parell d'anys anys.

I per tancar la tarda vam anar a fer un berenar al Parc de l'Agulla, on la Marta G. ens va poder presentat al Bigui, la seva mascota juganera.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada