dimarts, 2 de juny del 2015

Viu al teu gust, com t'agradi i et faci feliç

Article sobre diversitat sexual



Una mica de historia...
La diversitat sexual, és un concepte que ha sorgit des de fa relativament poc, però, també es un fet que ha estat present al llarg del temps en les diferents societats.
A l'antiga Grècia, l'homosexualitat era un fet quotidià i proper, on hi havia la idea que les relacions entre persones del mateix sexe era desitjable i civilitzat.
A la Grècia clàssica, la bisexualitat i l'homosexualitat era un fet tan normal i quotidià com l'heterosexualitat. Personatges com Plató, Alexandre Magne o la poetessa Safo en són alguns exemples.
També a l'Imperi Roma, aquest tipus de relacions eren un fet quotidià, el mateix Juli César o Neró, el qual es va arribar a casar amb tres homes al llarg de la seva vida, en són uns clars exemples. A la Roma del Segle I dC el matrimoni entre homes del mateix sexe era molt habitual.

És amb l'arribada del cristianisme, i de la moral judeocristiana, on aquest libre alvedrio es converteix en un tema tabú en la societat, o al menys de portes a fora de l'església, on era anomenat una situació pròpies de persones libidinoses i de mala reputació. Tot i la persecució eclesiàstica sobre aquesta orientació sexual, les seves altes jerarquies no van poder evitar que l'homosexualitat s'estengués entre els seus membres. Sant Agustí va declarar haver mantingut relacions amb nois quan era jove, tot i que al menys aquestes relacions eren consentides per els dos membres, fet que actualment es realitza entre les parets santes de l'església i més que consentiment hi ha un punt de mentira i obligació.

Amb el renaixement i la recuperació dels gustos clàssics, pensadors i artistes van viure amb normalitat els seus gustos sexuals. Miquel Àngel i Leonardo da Vinci.

Les relacions entre persones del mateix sexe a Al-Andalus va ser força habitual, ja que diversos califes de Còrdova o el rei de la taifa Sevilla tenien harems masculins a la seva disposició.

Al Japó, l'homosexualitat era força normal i socialment acceptada, com demostra el fet que la majoria de monjos i savis budistes fossin homosexuals o que els joves samurais mantinguessin relacions amoroses amb altres soldats d'edat més avançada. El mateix és pot dir de l'antiga Xina i el sud-est asiàtic, lliures dels preceptes morals judeocristians o del Islam.
Fins i tot una ideologia tant homòfoba com el Partit Nazi tenia homosexuals entre els seus militants, com Enrest Röm i, fins i tot pot ser que Adolf Hitler. Si això fos veritat, la raó per la que Hitler volia homes alts rossos i d'ulls blaus és molt clara.

I finalment durant l'edat contemporània, van sorgir també importants artistes i escriptors amb inclinacions homosexuals o bisexuals, com per exemple Dalí, García Lorca o Oscar Wilde.

Per incloure una mica de coneixements sobre el que estem tractant, hem de saber diferents conceptes que s'inclouen dins la diversitat sexual. Un d'aquests es el sexe biològic, que és el sexe d'un mateix amb el qual naixem, del qual es pot veure canviat durant el període de vida (transsexuals), la qual afecta la identitat de gènere amb la qual s'identifica una persona.
L'orientació sexual pot ser de moltes tipologies, les més conegudes son l'heterosexualitat, l'homosexualitat, la bisexualitat i la pansexualitat, la qual és aquella que t'enamores d'una persona i no del sexe, també existeix la necrofília i la zoofília, entre d'altres.
El rol al que pot optar una persona amb diversitat sexual, pot ser diferent al seu rol biològic, ja que en una parella homosexual, un dels dos homes pot fer de dona, o de les dos dones una, pot fer un d'home.
 
Aquí podem veure com està repartit des d'una perspectiva dels drets humans de les lesbianes i els gais.

 
Que en farem de la desigualtat de gènere per raó de l'orientació sexual.
Com hem pogut comprovar en aquest article, la discriminació causada per la desigualtat de gènere ha patit molts canvis al llarg dels temps, hi han hagut molts llocs on no s'ha vist influenciada la perspectiva sobre la gent amb homosexualitat, com pot ser el sud-oest asiàtic en general, i hi han llocs que no per ser dona tens menys oportunitats per aconseguir segons quines metes.
A Rússia per exemple trobem molta discriminació a la gent que té una orientació sexual diferent a la “estipulada per la religió”, sobretot si és d'un home, per exemple en el tema d'adopció de nens, mai deixaran adoptar a un nen si es una parella d'homes, ja que segons la seva ideologia no hi haurà una figura materna, com si una dona ho fes tot...
Des de la implantació de la cultura cristiana, s'ha instaurat una ideologia cap a les persones amb homosexualitat o transsexualitat, com si fossin abominacions o monstres cap a la societat, fent-les més inhumanes i inferiors, quan ells sempre diuen que s'ha d'acceptar a tothom.
Fa pocs anys hi havia molta més dificultat que en el passat, i pot ser una mica més que en l'actualitat, el fet de dir-li al món que un tenia una orientació sexual cap al mateix sexe, o que un mateix no estava còmode amb el seu propi sexe.

Pensem que això ha d'estar normalitzat i no suposar-li una dificultat o un mur amb el qual lluitar, criem en el fet de que el teu fill o filla et digui que es gai o lesbiana, no l'hagis de estimar més o menys, o pitjor! Fer-lo pensar de que té una malaltia i que s'ha de curar.

Actualment a Google, existeixen 466,000 entrades quan fiques al cercador “como curar la homosexualidad”. S'ha d'entendre dons que les persones malaltes no són els homosexuals en sí, si no es la societat que esta infectada amb una malaltia, la malaltia dels prejudicis.

A grans trets pensem que en un futur molt pròxim, s'ha de fer un canvi de mentalitat, s'ha de donar oportunitats per igual a un homosexual que a un transsexual, o a un heterosexual, no son ni millors ni pitjors, som humans tots tenim sentiments i tots tenim dret a decidir que o qui ens agrada i el que volem i podem fer per nosaltres mateixos.

No hem de ser tots iguals, ja que si fóssim tots iguals la vida seria molt més aburrida.

Adreces d'interès.
Pàgina d'història sobre la homosexualitat

Pàgina web d'una web de diversitat sexual

Web d'informació de la generalitat

Llei 11/2014, del 10 d'octubre, per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals,...


Alba V., Marta G., Ramon C.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada