dijous, 2 de febrer del 2017

Professors de la família professional de SSC visitem la Comunitat terapèutica "Can Coll"






Avui alguns professors de la família professional de Serveis Socioculturals i a la Comunitat hem visitat lComunitat Terapèutica “Can Coll”, gràcies al Ferran Pujolar que hi treballa d'infermer (i també és company nostre a l'EDN) i que ha fet d'amfitrió en bona part de la visita. També ens ha atès en Jordi Morillo, director del servei. Moltes gràcies a ells i a tot l'equip per l'acollida i l'atenció que ens han ofert.

La Comunitat Terapèutica “Can Coll” és un recurs d’assistència professional l’objectiu principal del qual és la deshabituació, tractament i reinserció de persones amb dependència de l’alcohol, cocaïna i de nous patrons de consum (drogues de síntesi, etc.) mitjançant un programa d’activitats terapèutiques i ocupacionals pioner a l’Estat espanyol.
Té capacitat per atendre 34 persones d’ambdós sexes. En coordinació amb els familiars dels usuaris i amb els recursos assistencials del seu entorn, ha atès en el darrer any 109 persones. La major part de les places estan parcialment becades pel Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya.
El centre fa més de divuit anys que funciona amb una constant evolució i optimització del programa d’activitats, així com amb la millora i formació continuada de l’equip de professionals (metge psiquiatre, psicoterapeutes, educadors socials i monitors), i una renovació constant de les seves instal·lacions.
El programa assistencial, s’estructura en quatre fases. Les dues primeres suposen no fer sortides fora, la tercera fase (a partir del quart mes de tractament) consisteix en sortides graduals del centre cap al seu futur lloc de residència i la quarta fase (el sisè i setè mes) es realitzen sortides de més llarga durada per facilitar l’accés a les activitats de reinserció.

Població destinatària

  • Persones amb dependència de l’alcohol i/o de la cocaïna que ja hagin realitzat diversos intents de tractament ambulatori sense aconseguir mantenir l’abstinència de manera continuada.
  • Persones amb dependència de l’alcohol i/o de la cocaïna que no tinguin prou contenció per efectuar tractament ambulatori.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada