Aquest és el Blog del Cicle Formatiu de Grau Superior d'Integració Social de l'EDN, Escola Diocesana de Navàs. Si vols cursar aquest cicle amb nosaltres truca al 938390100
Etiquetes
- Addiccions (16)
- Aprenentatge servei (60)
- Articles (4)
- Borsa de treball (67)
- Diversitat funcional (84)
- Dones (23)
- Educació/ensenyament (29)
- Exclusió social (41)
- Formació Ocupacional (2)
- Gènere (14)
- Gent gran (56)
- Immigració (18)
- Infància i adolescència (121)
- Jornades (15)
- Jornades-EDN (17)
- Malaltia mental (42)
- Notícies (611)
- Projectes (104)
- SAAC (13)
- Teatre (3)
- Treballs (50)
- Visites (66)
- Xerrades (72)
dijous, 20 de desembre del 2018
Bones vacances de Nadal !!!
Des de l'EDN volem encomanar la llum del Nadal amb la nostra felicitació d’aquest curs. Us desitgem bones festes i un molt venturós 2019. Salutacions de tota la comunitat educativa de l'EDN.
Amic invisible del grup de 1er d'Integració.
La gran majoria d'alumnes de 1er d'Integració Social han participat de l'intercanvi de regals de l'amic invisible. Tothom ha estat molt content amb els regals fets.
Esperem que sigui un bon tret de sortida per a les festes nadalenques.
Xerrada sobre inserció sociolaboral
Les Oficines Joves (OJ) són la materialització de l’objectiu que assenyalen tant la Llei de Polítiques de Joventut de Catalunya com el Pla Nacional de Joventut de Catalunya 2010-2020: La creació i desplegament de la Xarxa Nacional d’Emancipació Juvenil (XNEJ), amb la finalitat de facilitar la realització del projecte de vida de les persones joves atenent la diversitat de formes i models de vida, millorant la taxa d’emancipació juvenil.
Ens va explicar molts aspectes del treball que està fent, la població amb la que treballa, les tècniques i recursos que utilitza, etc.
Moltes gràcies Xavi pel temps que ens vas dedicar i les explicacions que ens vas aportar.
Etiquetes de comentaris:
Formació Ocupacional,
Notícies
dimarts, 18 de desembre del 2018
Ofertes laborals
Etiquetes de comentaris:
Borsa de treball,
Notícies
divendres, 14 de desembre del 2018
Visitem el Centre per a Disminuïts Físics del Bages
Ahir, dijous dia 13 de desembre, després de visitar AMPANS vam visitar també el Centre per a Disminuïts Físics del Bages, d'Althaya.
L'atenció a la dependència dins la Fundació Althaia es concreta en l'activitat que es duu a terme, al Centre de Disminuïts Físics del Bages, una residència per a persones de menys de 60 anys a l'ingrés que, degut a una malaltia o accident greu, han vist disminuïdes de forma molt important les seves capacitats físiques.
Situat al complex de la Clínica Sant Josep, aquest centre acull persones joves (menors de 60 anys en el moment del seu ingrés) que presenten greus mancances físiques i precisen un servei substitutiu de la llar de forma continuada, així com teràpia rehabilitadora de manteniment.
Actualment hi ha 30 places concertades amb el Departament de Treball, Benestar social i Família.
La seva coordinadora, Rosa Zamora, ens va explicar molt detalladament els aspectes més importants del servei. Després vam fer una visita a les instal·lacions i vam poder conèixer alguna de les persones que hi viu.Vam poder parlar i escoltar conceptes molt interessants, com l'ACP atenció centrada en la persona, l'empoderament, la presa de deicisions, el respecte, la projecció social...
Moltes gràcies !!!
Etiquetes de comentaris:
Diversitat funcional,
Notícies,
Visites
Visitem AMPANS
Ahir, dijous 13 de desembre, el grup de 1er d'Integració social de l'EDN vam visitar AMPANS. Primer se'ns va fer una explicació general de la fundació, tots els seveis, projectes, programes, dispositius... que té o que porta a terme, després vam visitar la Residència Julio Payàs i, finalment, vam fer una breu visita al Garden.
Volem agraïr a la Glòria Gallés la seva amable acollida i l'acompanyament que ens va fer durant la visita, així com a l'Albert, director de la Residència Júlio Payàs, i a la Marta Hernández del Garden.
Moltes gràcies !!!
Etiquetes de comentaris:
Diversitat funcional,
Notícies,
Visites
dijous, 13 de desembre del 2018
Cantada de nadales a la Residència d'Avis de Navàs
Ahir, dia 12 de desembre de 2018 els alumnes d'Integració social, junt amb els alumnes del CFGM de Cures d'Auxiliar d'Infermeria, vam protagonitzar la cantada de nadales que dóna el tret de sortida a les festes nadalenques de la Residència d'avis de Navàs.
Alguns alumnes de primer d'Integració i els alumnes de segon a partir de la seva participació en aprenentatge-servei, amb els alumnes de Cures, van ser una part important de la cantada.
En l'acte i vam participar tres entitats, més col·laboracions:
-EDN: amb alumnes dels dos grups d'Integració social, alumnes del Grau mig de Cures d'Auxiliar d'Infermeria i professors d'aquests cicles.
-El projecte Xalar: amb el grup de nens i nenes que tenen els dimecres, la dinamitzadora d'aquest projecte, l'educadora especialitzada i els alumnes de segon d'Integració social que participen del servei.
-La Residència d'avis de Navàs: fent d'amfitrions i conduint la festa a partir de la terapèuta ocupacional, la integradora social i de l'alumna de segon d'Integració social que els dimecres col·labora amb la residència a través del programa d'aprenentatge-servei.
-En Ramon Pinyot, pare de l'Alba, alumna de CAUX, a qui volem agrair la seva participació amb la guitarra.
L'enhorabona a totes i tots els participants !!!
MOLT BONES FESTES A TOTES I TOTS !!!!!
divendres, 7 de desembre del 2018
Pot el model nòrdic ajudar a atendre millor els infants víctimes d’abús sexual a Catalunya?
Article publicat a Social.Cat el 4 de desembre de 2018
L'informe de Save the Children ‘Sota el mateix sostre’ constata que una de cada cinc persones ha patit violència sexual durant la infantesa
Pot el model nòrdic ajudar a atendre millor els infants víctimes d’abús sexual a Catalunya? Aquesta és la pregunta que intenta resoldre el darrer informe de Save the Children, ‘Sota el mateix sostre’, en què l’ONG analitza com podria implementar-se a casa nostra el sistema de ‘cases dels infants’ que ja funciona a països com Suècia o Islàndia. A més, en el document es recullen les darreres dades sobre violència sexual durant la infantesa. Les xifres constaten que una de cada cinc persones ha patit un abús sexual quan eren menors d’edat.
“L’abús sexual és una de les pitjors formes de violència que pateix la infància”, recorda l’ONG. I és que el 2017 es van interposar 549 denúncies per abusos sexuals a nens i nenes. A Catalunya, gairebé una de cada cinc persones, el 17% (15,5% dels nois i el 19% de les noies), ha patit abús sexual durant la seva infància.
“Més que en les altres formes de violència, el pitjor problema de l’abús sexual infantil és el secret i els tabús que l’envolten, per això, la majoria dels casos romanen ocults i els que surten a la llum topen amb una sèrie de dificultats que afegeixen dolor i patiment als nens i nenes”, recull l’informe de Save the Children.
A Catalunya, una vegada l’infant explica a algú del seu entorn els abusos sexuals que està patint, el camí a seguir és complex. El nen o nena ha de passar per quatre serveis diferents que no estan coordinats entre sí on ha d’explicar la seva història una vegada rere l’altra: policia, hospitals, serveis de protecció i jutjats.
”Això no només dificulta la seva recuperació, sinó que a més és perjudicial pel procés judicial ja que no es té cura del seu testimoni”, recalca l’ONG. El resultat és que set de cada deu casos oberts per abús sexual infantil no arriben a judici per manca de proves.
Per llegir l'article complet clica en aquest enllaç.
Etiquetes de comentaris:
Articles,
Infància i adolescència,
Notícies
dimecres, 5 de desembre del 2018
Tenim un nou representant dels alumnes al Consell Escolar
El Francesc, alumne de primer d'Integració Social, ha sortit escollit com a representant dels alumnes de l'EDN al Consell Escolar.
Les eleccions van ser el passat dijous dia 29 de novembre.
Esperem que et vagi molt bé aquesta nova etapa com a representant dels alumnes.
Etiquetes de comentaris:
Educació/ensenyament,
Notícies
dilluns, 3 de desembre del 2018
Xerrada: experiència vital sobre disfèmia
Divendres passat, dia 30 de novembre, el Francesc, alumne de 1er d'Integració Social, va fer una xerrada sobre el seu recorregut vital, experiència i treball de normalització pel fet de viure amb disfèmia.
La disfèmia o quequesa o tartamudesa és un trastorn de la fluïdesa del llenguatge, que es caracteritza per una expressió verbal interrompuda en el ritme, d'una manera més o menys brusca.
La disfèmia es caracteritza per repeticions o per prolongacions involuntàries molt freqüents que, de vegades, van acompanyades de moviments que poden estar o no relacionats amb la parla. Es deu a una incoordinació, però la seva causa última és desconeguda i se suposa complexa i diversa.
Agraïm al Francesc, la valentia, franquesa i il·lusió amb que ens va explicar no només en què consisteix, sinó també les reoercussions que ha produït a nivell de relacions, acceptació i, fins i tot, bulling en una etapa de la seva escolarització.
Moltes gràcies !!!!
Etiquetes de comentaris:
Educació/ensenyament,
Notícies,
SAAC,
Xerrades
dilluns, 26 de novembre del 2018
Dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones
Ahir per la tarda els alumnes de cicles formatius de la família de Serveis Socioculturals i a la Comunitat han participat en una programació especial dedicada a la commemoració del Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les Dones (25N).
S'ha fet la lectura del manifest, s'ha visualitzat el documental de Sense Ficció "Mai més víctima", s'ha pogut debatre i fer comentar el documental i finalment hem fet un photocall amb els llaços liles per simbolitzar el nostre suport a la causa.
divendres, 23 de novembre del 2018
Nova foto del grup de 1er d'Integració Social
Dinamització del Consell d'Infants municipal de Navàs
Ahir, dijous dia 22 de novembre, alumnes dels dos cursos del CFGS d'Integració Social de l'EDN van anar al Col·legi Sant Josep i a l'Escola Sant Jordi de Navàs per tal d'animar als infants de 5è de primària a participar del Consell Municipal d'Infants del poble.
Vam preparar tot d'activitats cooperatives per reflectir la importància de treballar plegats, de sentir-nos un sent un col·lectiu. Cal dir que tots els nens i nenes han participat amb un enorme entusiasme i mostrant unes ganes de fer les coses bé, de treballar en equip, de disfrutar del moment... immenses.
Creiem que el missatge ha arribat i ja només cal que a nivell de classe escullin els representants que portaran la seva veu i aportacions al consistori.
Ara cal que el Consell comenci a caminar...
Etiquetes de comentaris:
Educació/ensenyament,
Infància i adolescència,
Notícies,
Projectes,
Treballs
Programa de l'acte: "Dia internacional per a l'eradicació de la violència contra les dones"
El dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones, 25 de novembre, aquest any cau en diumenge. Per això la Família de Formació professional de Serveis Socioculturals i a la Comunitat ho celebrarem el dia següent.
L'acte tindrà lloc el dilluns 26 de novembre
Serà a la Sala d'Actes de l'EDN
Es durà a terme entre les 16'00 i 17'55 hores
El programa és el següent:
L'acte tindrà lloc el dilluns 26 de novembre
Serà a la Sala d'Actes de l'EDN
Es durà a terme entre les 16'00 i 17'55 hores
El programa és el següent:
** Presentació de l'acte i lectura de manifest.
** Visualització del documental de Sense Ficció "Mai més víctima".
** Breu reflexió conjunta del documental.
** Photocall amb els llaços liles.
Totes i tots les/els alumnes i professores/ors
d'aquesta família hi participarem !!!
dimarts, 20 de novembre del 2018
20 de novembre, dia internacional dels drets dels infants
La Convenció Internacional dels Drets dels Infants del 1989 defineix un infant com a
qualsevol persona de menys de 18 anys, llevat que la llei d'un país determinat
reconegui abans la seva majoria d’edat. Segons la Convenció, els nens són
considerats com a subjectes de drets. Tot dret especificat a la Convenció és
inherent a la dignitat humana i al desenvolupament harmònic de cada
infant.
Els quatre principis bàsics de la
Convenció són els següents:
1. No discriminació
2. Defensa del millor
interès de l'infant/a
3. Dret a la vida, a
la supervivència i al desenvolupament
4.
Respecte per
les opinions dels infants.
La Convenció aplica a la infància la
Declaració Universal dels Drets Humans de Nacions Unides segons la qual tot
individu és titular dels drets i llibertats que s'hi reconeixen sense
distinció de cap mena, ja sia de raça, color de la pell, sexe,
llengua, credo, opinió política, origen nacional o social, possessió de
propietats, naixement o altra condició.
La Convenció reconeix que tot nen és
titular de certs drets fonamentals, entre els quals s'han d'esmentar el dret a
la vida, al seu nom i a la seva identitat, a ser educat pels
seus pares en el si d'una família i a mantenir una relació amb ambdós
progenitors, encara que estiguin separats. Així mateix la Convenció obliga els
Estats a permetre que els pares puguin exercir les seves responsabilitats com a
tals.
Expressa els drets fonamentals de què
gaudeixen els infants de totes les nacionalitats: dret a desenvolupar-se fins a
les seves plenes potencialitats; a ser protegits de les influències
pernicioses, dels abusos i de l'explotació; i a participar plenament en la
família així com en la vida cultural i social.
La Convenció protegeix els drets dels
infants a base de garantir el seu accés efectiu als serveis de salut; a una
educació primària gratuïta i obligatòria i a altres serveis jurídics, civils i
socials. La Convenció també reconeix que els infants tinguin el dret
d'expressar les seves opinions i que aquestes siguin escoltades, de rebre
protecció davant de possibles explotacions i que la seva intimitat sigui
respectada.
Etiquetes de comentaris:
Infància i adolescència,
Notícies
divendres, 16 de novembre del 2018
El grup de 1er finalitza les activitats complementàries de "Suport a la Intervenció Educativa"
Amb les activitats complementàries al voltant del benestar físic, la salut... ahir vam tancar la roda de propostes fetes pels propis alumnes. Jocs diversos per a moure's, córrer, posar el cos en moviment van ser la cloenda d'activitats que poden ser exemples per al suport a la intervenció educativa que un futur integrador o integradora social poden dur a terme en una institució educativa.
Etiquetes de comentaris:
Educació/ensenyament,
Infància i adolescència,
Notícies,
Projectes,
Treballs
Visitem el Projecte Mosaic, per a persones que pateixen problemes de salut mental
Ahir, dijous 15 de novembre, després de visitar la Residència La Sardana de Mutuam hem anat a visitar el Projecte Mosaic, ens han atès la Hélène (educadora social) i la Glòria (terapeuta ocupacional).
El Projecte Mosaic, és un programa social que pretén assegurar una assistència integral i de qualitat a les persones que pateixen problemes de salut mental i/o addiccions de la Catalunya Central. Depèn jurídicament de la Fundació Tomàs Canet i es gestiona amb la participació d'altres quatre entitats:
Ajuntament de Manresa
Fundació Althaia
Germanes Dominiques del Convent de Santa Clara
Orde Hospitalari Sant Joan de Déu
Objectius:
Fundació Althaia
Germanes Dominiques del Convent de Santa Clara
Orde Hospitalari Sant Joan de Déu
Objectius:
- Donar resposta a les necessitats d'oci, temps lliure, socials i laborals de persones amb malaltia mental.
- Afavorir la seva inserció comunitària i laboral.
- Donar una atenció complementària i coordinada amb la sanitària.
- Sensibilitzar i implicar a la comunitat, les entitats i les administracions.
El Projecte Mosaic compta amb diferents serveis:
- Club Social
- Oficina Tècnica Laboral (OTL) del Bages
Des d'aquí agraïm a la Fundació Tomàs Canet i al Projecte Mosaic la predisposició i amabilitat de totes les persones que ens van atendre i que ens van transmetre l'essència de perquè existeixen i què pretenen com a organització. Moltes gràcies !!!
Etiquetes de comentaris:
Exclusió social,
Malaltia mental,
Notícies,
Visites
Visitem la Residència La Sardana de Mutuam, per a persones amb trastorns mentals severs
Ahir dijous dia 15 de novembre, amb el grup de Primer d'Integració Social, vam visitar la residència La Sardana per a persones que han patit o pateixen malalties mentals severes i que necessiten un lloc de vida adequat a les seves necessitats. Aquest servei és del grup Mutuam i ens ha atès amablement la psicòloga i coordinadora de la residència, la Gemma.
La llar-residència La Sardana és una unitat d’atenció residencial oberta per a persones amb malaltia mental crònica i compensada que es troben en procés de reinserció social. Comparteix espai amb la residència assistida per a gent gran Mutuam Manresa al popular barri de les Escodines, a la zona nord de la ciutat.
L’edifici, un antic convent reformat, disposa d’uns equipaments moderns i diàfans, que es combinen amb detalls que s’han respectat de l’estructura original.
Vam poder passejar per tot el servei, veient el taller de roba, les sales d'estar, els quadres organitzatius,...
Podeu veure algunes fotos sobre per damunt d'aquest text.
Moltes gràcies a la Gemma i a la institució per l'atenció, explicacions i el temps que ens vau dedicar !!!
Etiquetes de comentaris:
Exclusió social,
Malaltia mental,
Notícies,
Visites
Subscriure's a:
Missatges (Atom)